tri zvezde apatin

Da bi smo unapredili funkcionalnost poljoinfo foruma odlučili smo se da u sklopu njega integrišemo Gemisu statistiku. Od samog početka rada forum je bio povezan sa Google analytics što nam je u velikoj meri pomoglo da ga vremenom unapređujemo.

Sada ćemo zahvaljujući  informacijama sa dve strane videti šta članovi vole i koje delove foruma treba dodatno unapređivati. Gemius statistika ima dodatnu prednost jer posetiocima nudi povremeno da popune anketu i na taj način se omogući  stvaranje još preciznije slike o načinu kako posetiocu koriste sajt.

Gemius je firma čije je sedište u Poljskoj, a na našim prostorima su prisutni nekoliko godina unazad. Kada lokalni sajtovi predstavljaju koji su po posećenosti koriste podatke koje prikupi statistika ove firme.

Prednosti za korisnike

Informacije koje daje Gemius statistika se zasnivaju na anonimnosti, te ne postoji opcija da se zna tačno za jednu osobu kad je bila i koje strane gledala na forumu. Ceo sistem se više zasnova na grupisanju podataka i potom davanja prosečne vrednosti.

Podaci koji se prikupe na ovaj način daju sveukupnu sliku posetioca nekog sajta i pomažu urednicima da bolje osmisle kako da ga unaprede. Naša publika je uglavnom jasna ciljana grupa, to su poljoprivrednici, međutim postoje određene razlike u pogledu demografije jer sa nekih terena imamo više posetioca.

Kada vidimo šta se više traži od termina ili koje su teme posećene u većoj meri, posvetićemo im više pažnje. Bez podataka koje daje statistika uglavnom bismo nagađali šta treba raditi, što nije baš najbolji način za unapređenje.

Prednosti za oglašivače

Mada smo do sada koristili uglavnom Google analytics koji za većinu ljudi koji se bave marketingom na Internetu sasvim dovoljan, došli smo par puta u situaciju da se nađe poneko ko ne veruje da poljoinfo.com zaista ima takvu posećenost. Gemius je na našem tržištu prisutan  već nekoliko godina i usled toga što ga koriste veliki sajtovi stekao je određeni kredibilitet.

poljoinfo statistika

Firma koja razvija Gemius statistiku se potrudila da podaci koje prezentuje budu preciznije složeni i lakši za upoređivanje među različitim sajtovima. Njihovi svi podaci su integrisani u jedan veliki dokument, u Srbiji je taj sistem povezan sa preko 140 sajtova. Zahvaljujući naprednim filtrerima se može pronaći publika koja najbolje odgovara svakom proizvodu ili uslugi.

Osnovni deo podataka je dostupan na Internetu i tako se može videti koliko je bilo poseta na sajtovima, koliko posetilaca i na kraju ukupni broj pregledanih strana na mesečnom nivou. Ko želi preciznije podatke treba da kontaktira njihovog menadžera za Srbiju i dogovori preuzimanje kompletnog izveštaja.

Ukoliko vas zanima reklamiranje na poljoinfo formu posetite stranicu Marketing, gde smo dali osnovne podatke o posećenosti i mogućnostima za reklamiranje. Ukoliko vam treba još podataka javite nam se i prosledićemo vam Media kit poljoinfo gde se nalaze svi značajni podaci.

Na osnovu iskustava drugih vlasnika sajtova, verujem da će poljoinfo biti samo prvi u nizu naših sajtova koji je povezan sa ovim načinom prikupljanjem podataka.

optimizacija za pretraživače

Optimizacija za pretraživače

pisanje članaka

Pisanje tekstova

razvoj posla

Unapređenje poslovanja

Free Joomla! templates by AgeThemes